Als host op de rondvaart vertelde ik altijd heel trots over dat gekke, groene, bootvormige gebouw op het IJ zodra we er langs dreven. Toeristen begonnen massaal op hun fototoestel te rammen en vroegen giechelend of dat ding ook weg kon varen. Maar mijn antwoord was veel beter dan ‘nee’ en hun vraagtekens leken alleen maar groter te worden. “Je vaart er niet mee weg, maar het neemt je wel mee op reis”. De wetenschap neemt je mee.

Die reis wilden onze jongste bloggers, Darnell en Damon ook maken. Wij besloten om met z’n drieën op avontuur te gaan zoals wij vaker op avontuur zijn gegaan. Dit keer lieten wij de kermis en de gamehallen achterwege en gingen we een level hoger. De level van de wetenschap!

Het gebouw was niet te missen, maar vanaf het station moest ik zelf wel even kijken hoe ik moest lopen. Op de één of andere manier had ik in mijn hoofd dat we om moesten lopen, maar kleine Darnell keek me verbaasd aan en vertelde me dat wij gewoon rechtdoor moesten lopen en vervolgens over de witte brug. En dat was waar ook. Vanaf het station is het makkelijk te bereiken.

Leuk voor kinderen, maar papa en mama kunnen het beter

Veel mensen zeggen dat Nemo leuk is voor kinderen, maar even serieus. Toen ik binnen kwam liet ik de kinderen los en ben ik rond gaan rennen (sorry papa en mama van Damon en Darnell, ik heb goed op ze gepast hoor!) Je had ons moeten zien. Staan in een bel, spelen met licht, checken hoe snel je reactievermogen is, het is er allemaal en ik duwde de kinderen gewoon zowat opzij. No shame! “Nu ben ik!”

Wetenschap en technologie staan centraal in dit mooie gebouw met vijf verdiepingen. Men zegt vaak dat je tijdens het doen juist het meeste leert. Dat hebben ze hier bewezen! Je wandelt langs historische collecties, dan weer langs een soort van dijkenbouwer of een mega grote stoel waarbij je je super mini voelt (voel ik me al met mijn lengte van 1.54m, maar toen al helemaal).

Op het dak van Nemo kun je genieten van een heerlijk hapje en drankje terwijl je kijkt naar de daken en straten van onze mooie hoofdstad. Je kunt jezelf nog gelukkiger prijzen als het zonnetje schijnt en de vogels over je hoofd vliegen. Hier heb je geen kaartje voor nodig!

Nu wil ik het even hebben over jou

Ga toch eens een dagje naar Amsterdam, ga toch eens een dagje naar Nemo en neem je mormels mee! En geen smoesjes dat je Nemo al hebt gezien. De derde verdieping groeit namelijk uit zijn cocon en ontpopt zich tot een mooi en vernieuwde deel van dit museum. Als je namelijk denkt al het reizen in de wereld van de wetenschap te hebben gehad, ga je nog verder. Het heelal. Benieuwd wat deze prachtige pronkstukken zullen zijn? Klik dan even snel HIER.

Vanaf 14 oktober 2017 is het geopend en jij kan daar bij zijn. Wij geven namelijk vier kaartjes weg. wat je hiervoor moet doen? Gewoon even mailen, onderaan dit bericht reageren of op onze Facebookpagina met een klein verhaaltje waarom jij wetenschap leuk vind of waarom jij graag naar Nemo zou willen.

Hallo ik ben Damon en ik vond Nemo heel leuk. Ik vond het experiment met de stokken ook heel leuk. Het traint je reactievermogen en je moet proberen om de stokken op te vangen.” – Gastblogger Damon.

Hallo ik ben Darnell. Ik vond het leuk om mezelf omhoog te trekken terwijl je op een stoel met een touw zit. Ook vond ik het leuk om te zien hoe het winkelen via het internet gaat met allemaal kleuren ballen en waar het moet.” – Gastblogger Darnell.

 

2 thoughts on “Wetenschap snuiven doen we bij NEMO met Damon, Darnell en Cherell”

  1. Op weg in de trein naar opa en oma komen we altijd langs Nemo. De kinderen kennen het gebouw en wijzen het iedere keer aan. We zijn er echter nog nooit binnen geweest. Dat wordt dus hoog tijd, begrijp ik uit jullie blog. Als ik de kaartjes win, gaan we meteen! 🙂

  2. Wat een superleuke blog!! Samen met de boys hebben jullie NEMO echt zo omschreven als hoe men het echt ervaart!!
    Dit weet ik uit eigen ervaring en de ervaringen van andere mensen die ik ken en die er zijn geweest!!

Geef een reactie