Een kuur voor kanker of het vergaan van de wereld? Wat zou jij nog een keer willen onderzoeken? Welk wereldnieuws heeft jou erg aangegrepen op 11 september of is dat te voor de hand liggend? Doe mee met de vragen van afgelopen week van ‘Elke dag een vraag’. 

MA 11 september
Welk wereldnieuws heeft je erg aangegrepen?

Che: Op deze dag blijft de gebeurtenis van de World Trade Center, Pentagon en al die toestanden van die dag in New York me nog altijd bij. 2001 is alweer een lange tijd geleden, maar oh wat krijg ik weer de kriebels als ik die beelden weer zie. Van deze dag heb ik toch een beetje de traditie gemaakt om stil te staan bij alle gekheid wat er allemaal in de wereld gebeurd en hoe blij we soms mogen zijn dat wij nog rondlopen.

Cho: Ook voor mij staat wat er die dag in het teken van wat gebeurt is in Amerika 16 jaar geleden. En al sta ik er niet zoveel meer bij stil als vroeger het doet me wel denken aan de dingen die het afgelopen jaar gebeurt zijn hier in Europa.

DI 12 september
Wat is je belangrijkste principe?

Che: Zoals veel mensen zeggen, genieten van het leven. Gezonder leven, af en toe sporten, af en toe proosten met een wijntje, maar ook doen wat je zelf wilt doen. Dit is lastig voor veel mensen en ik geef ze groot gelijk. Wat men vaak tegen houdt is angst. Angst dat iets niet gaat lukken (zoals een onderneming of sparen voor een backpack vakantie), angst wat anderen ervan vinden en ga zo maar door. Het klinkt een beetje cliché, maar serieus.. YOLO.

Cho: Genieten van het geen wat je doet! Of dat nou werken voor een baas is of voor jezelf!

WO 13 september
Heb je de laatste tijd iemand uit de brand geholpen?

Che: Naja, niet echt op dramatische wijze “iemand uit de brand geholpen”, maar ik heb wel hier en daar hulp aangeboden. Meer in de zin van praten. Mensen die ergens mee zitten komen vaak praten en daarin zie ik wel dat praten bijvoorbeeld goed heeft gedaan.

Cho: Mijn eten aan daklozen gegeven. Ik geef ze geen geld maar loop wel met ze de winkel in zodat ze iets uit kunnen kiezen.

DO 14 september
Wat is je grootste inspiratie?

Che: Dat haal ik uit verschillende situaties. Inspiratie om iets te ondernemen krijg ik om met anderen te praten die het ook doen en ook van social media. Inspiratie om hard te werken haal ik ook uit mijn privé leven. Ik zie waar ik het voor doe en waar ik het voor wil doen. Ik word geïnspireerd door mijn toekomst, ook al ken ik die nog niet. Ik weet waar ik naar toe wil.

Cho: Ik heb niet echt een inspiratie bron. Maar meestal komt dat vanuit mij zelf en dan met name als ik nachts in bed lig.

VR 15 september
Wat zou je graag een keer willen onderzoeken?

Che: Er is zo veel. Ik zou graag willen onderzoeken hoe het menselijk lichaam nou precies in elkaar zit en of wij inderdaad over een paar jaar 250 kunnen worden dankzij allemaal apparatuur en onderzoeken. Aan de andere kant zou ik ook wel weer willen onderzoeken of er inderdaad niet al een kuur voor kanker is. De bevolkingsdichtheid groeit met de minuut. Als we allemaal 250 worden is de wereld vol en vies. Het effect zal dan zijn dat we allemaal toch wel dood gaan omdat de natuur het niet meer aan kan, en buiten dat zal de overheid of gewoonweg wij zelf wel wat aan die bevolkingsdichtheid doen. Want blijkbaar kunnen we ook niet mét elkaar leven.
Zo kunnen we nog wel even door filosoferen en ik wel meer dan een pagina.

Cho: Wat niet? Als je de mensheid kon redden met al je onderzoeken. Hoe het zal zijn om te leven op een andere planeet? Alles, ik wil alles onderzoeken!

ZA 16 september
Heb je wel eens de hulpdiensten in moeten roepen? Waarom?

Che: Ja, een paar keer. Voor gevechten of iemand die werd aangereden door de bus.

Cho: Ik heb nooit echt hulpdiensten in hoeven roepen.

ZO 17 september
Wat is de mooiste zin die je hebt gelezen?

Che: ‘Vandaag is het warm weer!’ Serieus. Kijk naar buiten en vertel me hoe mooi het klinkt als je leest dat het lekker weer is. Helaas was dat bericht van een maand geleden. Wat een heerlijke zomer hebben we toch gehad.. *kuch kuch*.

Cho: I tell myself I wont look, but at soon as the first ping sounds im at the window. Uit het boek Everything Everything echt een aanrader!

Check ook de afgelopen vragen en klik hier

 

Geef een reactie