In deze goldensummerweek het verhaal van Marloes Teunissen-Arends. Met kinderen op vakantie met de auto? Hier onder alle tips and tricks van Marloes!

Dit jaar gaan we voor het eerst op vakantie met ons inmiddels complete gezinnetje. Vorig jaar was ik nog in verwachting toen we met z’n allen op vakantie gingen, maar dit jaar gaan we dus echt met z’n vieren. Omdat we niet zo van de warmte houden, zoeken wij onze vakantie-vibes in Scandinavië; beter gezegd wij gaan met de kinderen naar Denemarken!

Goldensummerweek Marloes Teunissen

Ik ben al sinds de middelbare school dol op Scandinavië, maar ik was vooral gek op Zweden. De sfeer, de mensen en het eten; ik ben er dol op. Nou ja; niet op alles want ik lust dus absoluut geen vis, maar die kaneelbroodjes… Ik hoor je denken: Als je zo dol bent op Zweden, waarom ga je dan naar Denemarken? Dit begon allemaal vorig jaar.

We wilden vorig jaar tijdens mijn zwangerschap graag op vakantie. Omdat onze oudste dochter toen nog geen 2 jaar was, wilden wij graag een week naar een huisje. Wel aan zee, maar niet te warm en het liefst op zo’n afstand dat het goed met de auto te bereiken is. Zo kwamen wij uit bij Denemarken. Ik was ook in verwachting en had er nogal wat problemen mee, dus ik was erg blij dat we niet met het vliegtuig gingen en dat we een huisje helemaal voor onszelf hadden. Deze vakantie was zó leuk, dat wij dit jaar gewoon weer naar hetzelfde huisje gaan maar dan met z’n vieren.

Goldensummerweek Marloes Teunissen

Wat in de voorbereiding gewoon heel erg scheelt, is dat we weten wat in het huisje is en wat we nodig hebben. We weten waar de supermarkten zijn, welke uitjes in de buurt zijn en hoe lang de autorit ongeveer gaat duren. Die autorit is hetgeen waar we ons het meest op moeten voorbereiden, want die duurt ongeveer 8 uur. Ik wil graag mijn tips voor zo’n lange autorit met kinderen met je delen:

  1. Vertrek heel vroeg. Het liefst in de nacht, dan slapen de kinderen het grootste deel van de rit en dat scheelt heel wat verveling.
  2. Neem een goedgevulde koelbox mee. Broodjes, fruit, drinken; het is allemaal lekkerder als het niet zo klef en warm is geworden in de auto. Wij hebben een koelbox die je in de auto kunt “pluggen” en die dus continu koud is; ideaal!
  3. Zorg voor voldoende afleiding. Je kunt wat speelgoed meenemen, boekjes en spelletjes bedenken om onderweg te spelen, maar zorg er wel voor dat je geen kleine onderdelen hebt die kwijt kunnen raken want dat gebeurt. En je wil niet op de snelweg moeten stoppen omdat je kinderen over de (*@#(!*@ zijn door iets waar ze niet meer bij kunnen. Knuffels, autootjes en dingen met knopjes doen het over het algemeen heel goed.
  4. Wij hebben het geluk dat we een dvd-speler voor in de auto kunnen lenen. Als je dit hebt of een tablet dan is dit echt een aanrader; je hebt geen kind aan ze!
  5. Genoeg pauze-momenten plannen onderweg. Probeer (als de kinderen wakker zijn) elk uur even een kleine stop te plannen. Dan kunnen jullie even de benen strekken, luiers verschonen/naar de wc en dan rijd je weer helemaal fris verder. Als de kinderen slapen vooral blijven rijden!
  6. En papa’s en mama’s; blijf vooral rustig en vergeet niet te ademen onderweg. Het is niet erg als de rit iets langer duurt of als je iets later aankomt op de eindbestemming. Vertrouw op je navigatie systeem als je de weg niet kent en raak niet in de stress. Als jullie rustig zijn, blijven de kinderen dat (vaak) ook!

Wij kijken al ontzettend uit naar onze vakantie!

Mijn blog: www.mooierleven.com

Instagram: www.instagram.com/mooier_leven

Facebook: www.facebook.com/mooierlevenblog

Geef een reactie