Soms moeten we een zomer met een week lang strand en cocktails in het buitenland jammer genoeg even overslaan. Buitenland of niet, fotografe Kris weet toch een snufje strand op te snuiven. Of laten we zeggen, een zandstraal. 
Fashionshoots, wienerschnitzels, schoenenjachten en sing-along autoritjes maken het weekje van Kristina Brussaard weer een week om niet te vergeten. 

Hey, wat leuk dat je er bent! Mijn naam is Kris, en ik ben een fotografe uit Den Haag. Voor mij helaas geen zomerse vakantie aan het strand, maar mocht mijn geldboom toch nog gaan groeien, dan schrijf ik volgend jaar een gastblog voor jullie vanaf een tropisch eiland :). Voor nu moeten jullie het doen met een greep uit 2 weekjes in Nederland. Vorig jaar september heb ik mijn vaste baan na 6 jaar opgezegd en ben ik mijn eigen bedrijfje gestart. Een grote, en onzekere stap, maar ik ben wel intens gelukkig met het werk dat ik nu doe. In deze gastblog neem ik je graag mee in mijn Goldensummerweek!

Zaterdag

Vandaag staat er een grote fashionshoot op het programma! Mijn vaste MUA is tevens ook een goede vriendin, dus we spreken al vroeg in de middag af bij mij thuis zodat we genoeg tijd hebben om koffie te drinken en voor te bereiden. Het zonnetje schijnt, zomerse muziek komt door de speakers en al snel zitten we veel te lang buiten te kletsen. Voor een chaoot als ik is dit een bekend verhaal. Op een op andere manier presteer ik gewoon beter in het leven als alles last minute gebeurd. Terwijl de MUA haar spullen uitstalt, haast ik me naar de keuken en maak een snelle, maar heerlijke maaltijd klaar: Bloemkoolrijst met kip, sugarsnaps en een romige saus van mascarpone en groene pesto. Lang nagenieten van de maaltijd kunnen we niet, want als ik mijn laatste hap neem, gaat de bel.

Ik maak kennis met het model en we spreken de shoot door. Het wordt een strandshoot met de laatste zon van de dag; het gouden uurtje. Daardoor zitten we dus ook met een strak tijdschema, dus hup, aan de slag!

Het model gaat in de make-up, en ik ruim de rommeltjes in de keuken op. Het wordt later en later, en even ben ik bang dat we het gouden uurtje mis gaan lopen..

Gelukkig zijn we op tijd klaar en haasten we ons naar de auto’s om naar Scheveningen te rijden. Na een pittig wandelingetje vind ik de perfecte plek. Het model is erg fijn om mee te werken, en alles lijkt vanzelf te gaan! 3 kledingwissels later, en een zon die inmiddels in de zee verdwenen is, zijn we klaar!

Wat een timing. We praten nog even na, en ieder gaat op huis aan. Het was een lange, maar leuke dag, dus ik kruip fijn mijn mandje in. Morgen weer een nieuwe dag! 

Zondag & maandag

Uitslapen. Ik hou er zo van! Ik blijf nog lekker lang in bed liggen, kroel met mijn kat en check mijn social media. Rond een uurtje of 11 sta ik op. Knot op mijn hoofd, relax shorts aan en geen make up. Dat wordt mijn #Outfitoftoday, heerlijk!

Tijd om foto’s af te werken.. Ik zet nog een extra grote kop koffie en ga aan de slag. Rond 17:00 uur geef ik mezelf pauze. Dat vind ik wel een pluspunt aan het zelfstandig zijn. Het is fijn om je eigen uren in te kunnen delen, en jezelf weekend of een vrije dag geven. Soms is het ook een valkuil omdat ik minder leuke klusjes laat liggen. Er is immers geen baas meer die me achter mijn broek aanzit. “Zelfdiscipline” noemen ze dat. Niet mijn grootste talent…

Pasgeleden ben ik opnieuw begonnen met de serie “Gossip Girl”. Ik kijk 3 afleveringen en maak daarna een simpele salade en ga weer aan de slag met de foto’s.

Ik werk tot 01.00 uur s’nachts door, en ook maandag ben ik er bijna de hele dag mee bezig. S’avonds stuur ik ze kant en klaar door naar het model. Weer een klus afgerond!

Dinsdag

Today is FUN day! Het is lekker weer dus ik ga vandaag voor blote beentjes, zonnebril op, en makkelijke schoenen. Om 12 uur staat mijn vriendinnetje voor de deur. Na een stop bij de STARBUCKS (Vanille Latte met Soja) stappen we in de auto en rijden naar Duitsland. Er zit een grote drogisterij (DM) waar het over het algemeen stukken goedkoper is dan in NL. Dat is anderhalf uur rijden wel waard! De raampjes gaan open, en we zingen luidkeels mee met de radio.

Eenmaal in Duitsland gaan we eerst naar de dierenwinkel (zo groot!) Ik koop wat voer voor mijn katje, en sta twijfelend met een Unicorn met catnip in mijn handen. Toch maar niet..
Daarna is de schoenenwinkel aan de beurt, waar we rustig anderhalf uur de hele zaak onveilig maken.
Mijn oog valt op een leuk paar zwarte hakjes, maar helaas, niet in mijn maat. Ik ben spontaan verliefd op de schoenen en moet en zal ze hebben. Ik weet zeker dat ik vannacht in mijn bed lig, en nergens anders meer aan kan denken als ik ze nu niet koop. Gelukkig spreek ik een aardig woordje over de grens, en vraag de verkoopster of ze nog een maat 38 heeft. Wat een geluk: ze tovert ze zo uit het magazijn. YES! Ik ben trotse eigenaresse van mijn nieuwe kittige hakjes.
Na de schoenenwinkel is de DM aan de beurt. Make-up doekjes voor 95 cent, Droogshampoo voor 1.50 en Loreal Colorista verf voor 7 euro.
Daarna is de make-up afdeling het slachtoffer en ik scoor oogschaduw, eyeliner, highlighter en een nieuw sponsje. We gaan sowieso niet met lege handen naar huis.

Moe en voldaan stoppen we bij het eerste beste Schnitzel paradijs. Als je dan toch in Duitsland bent, moet je wel wat cultuur snuiven 😉

We bestellen allebei een wienerschnitzel met patatjes en mayonaise. Als de avond valt, zitten we weer in de auto terug naar Den Haag. Dit keer iets rustiger dan op de heenweg. Nadat ik mijn nieuwe spulletjes heb ingeruimd is het weer tijd voor mijn favoriete bezigheid: Welterusten! 

Woensdag

Mijn vader komt op visite. Helemaal uit Zuid Limburg! Als we op het balkon zitten met koffie wilt hij me iets laten zien. Hij pakt zijn Iphone (hip hé!) en laat me wat foto’s zien van een leuke zwarte auto. Dan komt er een foto voorbij van de auto + mijn moeder. Aaaah… wat leuk, je hebt een auto voor mama gekocht!

Hij begint te lachen en vraagt of ik de auto leuk vind en hem wil hebben. Ik kijk hem raar aan… “hoe bedoel je?! “ stamel ik. Mijn vader geeft aan dat hij de auto voor mij heeft gekocht. Ik kan het haast niet geloven en weet een half uur niets zinnigs uit te brengen. Mijn ouders hebben 3 kinderen en hebben altijd flink gespaard. Ze hebben besloten ons alle 3 een gift te geven, en voor mij komt het dus in de vorm van een nieuwe auto. Yes! Ik heb een nieuwe auto. Wat heb ik lang naar dit moment uitgekeken. De hele dag stuiter ik op en neer van plezier. Volgende week reis ik af naar Limburg en ga mijn nieuwe reismaatje ophalen!

Met mijn pa ga ik die dag nog lekker naar Hoek van Holland. We maken een flinke wandeling langs het strand en kijken naar de vrachtschepen die voorbij varen. Het waait die dag zo hard, dat ik spijt heb dat ik een rokje aan heb gedaan. Ik wordt van alle kanten gezandstraald en schreeuw het uit als er weer een mega windvlaag voorbij komt. Geluk bij ongeluk: mijn benen zijn op natuurlijke wijze gescrubd en zijn de dag erna glanzend en zijdezacht 😉
Als we weer terug naar de parkeerplaats gaan, zie ik een jong meeuwtje liggen. Ik vraag me af of hij een zonaanbidder is of dat hij iets mankeert. Ik loop naar m toe en merk dat hij niet meer kan vliegen. Ik bel de dierenambulance om een melding te maken. Over een uurtje zijn ze ter plaatste. Helaas konden we niet blijven wachten want pa moet weer op huis aan.. Ik hoop zo dat het goed gekomen is!

S’avonds maak ik nog een wandeling langs de kade en maak me hoofd leeg.
Tot morgen!

Donderdag

Vandaag staat er een newborn en familie shoot op de planning. Op naar het noorden van het land! Nadat de kids zijn aangekleed, en de tipi in de achtertuin wordt geparkeerd is het tijd voor foto’s . De kinderen rennen alle kanten op. Ik neem het ze niet kwalijk, want door hun spontaniteit schiet ik de leukste plaatjes! Na een paar uurtjes zit het erop. Het resultaat mag er wezen.

S’avonds staat er nog een minishoot op de planning, dus ik rijd gelijk door. Ik maak zakelijke profielfoto’s voor een website en na een half uurtje zit ik weer in de auto.

Vrijdag

Ook vandaag is het tijd voor een Fashionshoot. Het model heeft foto’s nodig voor haar castingbureau, en voor mij is het altijd leuk om mijn portfolio uit te breiden. Gezien de hoge parkeerkosten in de stad, neem ik de tram. Slechte keus… Het is een warme dag. Ik voel me een ware pakezel, want met een shoot op locatie, moet alles natuurlijk mee. Lampen, statief en props hangen om mijn nek. Vervolgens nog een kwartiertje lopen. Helemaal bezweet sta ik een half uurtje later op locatie.

Nadat ik me even heb opgefrist, ga ik alles klaarzetten. De make-up is klaar en het is tijd voor de eerste shoot met het thema “lazy Sunday” . Het model draagt een wit overhemd en een kop koffie… Ik ben tevreden! We besluiten eerst te eten voordat we doorgaan met de extreme make up en kleding. We maken ei met Bacon, courgette en broccoli. (en Koffie na natuurlijk!) Tijd voor deel 2. Het eerste half uur merk ik dat ik het geen wat in mijn hoofd zit, niet op beeld krijg. Na wat aanpassingen met het licht en het interieur komt alles dan toch tot leven!

Om 23:00 uur ben ik eindelijk thuis. Nog even een paar afleveringen van mijn serie, en dan lekker naar bed! 

Zaterdag & zondag

Vandaag is het even Me-Time. Tussen de buien door schijnt de zon. Ik gok het erop, en ga even lekker picknicken: net op tijd weg voor de plensbui!

Thuis neem ik een verfrissend gezichtsmaskertje en werk mijn agenda bij voor volgende week. Ook de boodschappen zijn weer binnen, plus een verjaardagscadeautje voor het feestje van vanavond.

Een huisfeestje in Leiden! Gezellig. Ik maak het bont, en trek mijn gouden jasje aan. Na een hele gezellige avond rijd ik naar huis en om 3 uur lig ik lekker in me bed.

Zondag werk ik nog wat extra foto’s af van een zwangerschapsshoot van 2 weken geleden. Daarna besluit ik eens gek te doen, en verf mijn haren pastelrozen met de Duitse verf van Loreál Colorista. Het is een Wash-out van 5 wasbeurten. Mocht het niet naar mijn zin zijn, dan is het er zo weer uit! Eigenlijk vind ik het erg leuk staan, voor even dan, maar inmiddels ben ik weer hartstikke blond. 

Ik vond het waanzinnig leuk deze gastblog voor jullie te mogen schrijven, en wil Che & Cho dan ook bedanken voor deze leuke kans! Mocht je nieuwsgierig zijn naar mijn werk, dan kun je een kijkje nemen op mijn social media pagina’s.

Ik wens jullie een heerlijke zomer toe en als je met je voetjes door de zee loopt in een warm land, denk dan even aan mij, wil je? Liefs, Kris

K-Brussaard Photography

Klik hier voor mijn Facebook-pagina
En klik hier voor mijn Instagram.

 

Geef een reactie