De zomervakantie is officieel begonnen en dat betekend zon overgoten vakanties en heerlijke staycations in Nederland. Zelf moeten wij deze zomer gewoon werken, maar wat doen de mensen die lekker vrij zijn? De aankomende weken hebben we elke week 2 gastbloggers die vertellen over hun Goldensummerweek. We trappen af met het verhaal van Tara die ons verteld over hoe het is om een reisleidster/blogger te zijn!

 

‘Een zomerweek in het leven van een reisleider, freelance trainer en blogger’

Tara Kenkhuis

Het weerbericht voor Iran laat 40 graden zien morgen. En volgende week wordt het niet minder. Waarom had ik ook alweer ja gezegd tegen Iran in juli? O ja, omdat de zomermaanden de drukste maanden zijn als reisleider, omdat Iran heel tof is, en omdat ik verder toch niets te doen had. Dus daar ga ik dan, met in mijn tas heel veel stroopwafels voor vrienden en een aantal dunne overjassen zodat ik elke outfit Iran-proof (bedekkend) kan maken zonder te stikken van de hitte. Dat is het idee in ieder geval.

Ik vlieg een dag eerder dan de groep om alvast alles voor te bereiden op hun aankomst. Op Schiphol, tijdens mijn vluchten en de overstap in Istanboel typ ik een stuk of 5 blogs. Soms gaat het helemaal niet (zoals de afgelopen dagen) en dan rollen de woorden opeens weer uit je toetsenbord. Morgen zal ik alles controleren, foto’s en links toevoegen voor ik de blogs upload of verstuur. Tijdens mijn eerste dag ga ik s morgens even de stad verkennen kijken of er niets veranderd is. Tijdens de warmste uren ga ik binnen in de airco de blogs verwerken. En dan ontmoet ik de lokale gids waarmee ik mijn groep van het vliegveld ga halen.

 

 

Tara Kenkhuis

De eerste dagen ben ik vooral bezig de cultuur te vertalen voor de groepsleden, en zorg ik ervoor dat ik weet wat iedereen graag wil zien en hoe we dat onderweg kunnen aanstippen. Samen met de lokale gids heb ik veel lol, we zijn een goed duo. Zij is verantwoordelijk voor het inhoudelijke verhaal over Iran, ik houd me meer met logistiek en het groepsproces bezig. En de vertaling van de Iraanse naar de Nederlandse cultuur of andersom, voor zover dat kan.

 

Als we een dag in de stad blijven splitst de groep en gaat men er zelf op uit. Voor mij even adempauze. Of nou ja, tijd om wat ander werkt te doen. Sociale media en mails van mijn blog en freelance werk bijwerken. En een serie workshops voorbereiden die ik na afloop van de reis aan een lokaal bedrijf ga geven. Even geen andere mensen en groepsprocessen, maar alleen ik en mijn laptop. En een heleboel lekkere Iraanse thee.

 

 

Tara Kenkhuis Mijn zomerweken zijn niet de standaard vakantie weken. Ik heb eigenlijk nooit echt vakantie, en tegelijkertijd altijd een beetje. Ik werk namelijk voor mezelf, als freelance schrijver, trainer, blogger. En daarnaast werk ik (omdat het voorgaande nog niet echt genoeg oplevert) als reisleidster. Betaald worden om te reizen, en daarbuiten je eigen tijden indelen en doen wat je leuk vind (schrijven en mensen helpen). Klinkt ideaal toch? Voor nu is het dat ook. Ik houd van de vrijheid en de mogelijkheden. Op den duur wil ik graag het bedrijfsleven in, met meer collega’s en continue uitgedaagd worden. Nu moet je dat altijd zelf opzoeken en dat doe ik graag, maar het lijkt me ook weleens fijn als je meer begeleid wordt in zowel je professionele als je persoonlijke ontwikkeling.

 

Wil je meer te weten komen over Tara? Kijk dan op haar website of op haar sociale media!

Fijne vakantie,

Che, Cho & Tara

#Goldensummerweek

Geef een reactie