Welke musea moet je echt een keer hebben bezocht en welke kan je nog even laten liggen?
Het afgelopen jaar heb ik de mogelijkheid gehad (dankzij de Museum Jaarkaart) om wat musea te bewandelen. Voor velen klinkt dit echt oersaai. Maar verdiep je eens in de oude kunsten en geschiedenissen. Mijn bucketlist heeft weer een streepje verdiend en misschien zou dit een prima date kunnen zijn? Hier mijn vijf beste musea van Nederland.

Ik kan je stiekem wel een beetje gelijk geven als je zegt dat sommige musea echt belachelijk saai zijn. Helaas zitten die er ook tussen. Maar ja, smaken verschillen.
Omdat ik gebruik maak van de Museum Jaarkaart ben ik gewoon museum in en museum uit gelopen. Vooral als ik ergens op moest wachten. Heb je even niets te doen. Zoek een museum bij jou in de buurt. Er zijn namelijk 1150 musea in Nederland. Say what!?

Misschien hou je helemaal niet van schilderen en ben je meer fan van mode. Misschien is het Tassenmuseum iets voor jou? (Die moet ik nog wel bezoeken). Wil je met je kids op stap? Kies Nemo of hou je liever van wat meer verhaal in een tekening? Dan raad ik je aan om naar het Outsider art museum in de Hermitage te gaan. Het is jammer genoeg een snelle tour, maar je ziet wel kunst van gekkies.

Hier mijn top 5 musea in Nederland

 1. Het Van Gogh Museum 
  Persoonlijk is dit erg inspirerend. Niet alleen zijn kunst, maar ook zijn levensloop wordt duidelijk belicht. Van Gogh experimenteerde veel en dit kun je ook in zijn schilderijen terug vinden. Wat een emotionele man. 
 2. Het Rijksmuseum
  Hoe dan ook, dit is een vette museum. Hier moet je gewoon een keer zijn geweest. Vooral als je kunstgeschiedenis leuk vond.
 3. Banksy Exhibition in het Moco Museum.
  Dus, als je niet zo gek bent op oldschool kunst, kun je altijd een wat modernere bezoeken. Banksy is cool. Banksy maakt gekke dingen. Een wereldberoemde graffiti kunstenaar met een eigen kijk op de wereld. Hij maakt politiek nog interessant.
 4. Het Tropenmuseum
  What a building! Als je binnen loopt kijk je eerst naar het plafond. Om te zoeken waar het eindigt. Dit is echt een super gezellige date plek. Samen naar verschillende soorten muziek luisteren en kijken naar gekke tatoeages. Spelen op instrumenten en lachen om gekke poppetjes. Aanrader!
 5. Museum Het Rembrandthuis
  Omdat ze je hier ook laten zien hoe Rembrandt zijn kunst maakte. Lekker wat interactie en zo…

Waar ik echt niet nog een keer naar toe wil gaan zijn toch echt Almere Veiligheidsmuseum en Nederland Watermuseum. Voor kinderen is dit dan juist wel weer leuk, maar erg simpel en je bent er zo doorheen. Boring.

Op zoek naar dingen die je kunt doen in je eentje? Check “20 dingen om te doen als je alleen bent”

Geef een reactie