Wat moet je nou doen als je alleen bent? Het is lekker weer, maar je ziet het niet echt zitten om in je eentje op het strand te liggen. Je kunt een terrasje pakken, maar ook dat voelt een beetje forever alone met je cocktailtje. Ik ben weer op onderzoek gegaan en heb wat suggesties voor jou klaar staan. Hier 20 dingen om te doen als je alleen bent.

Het is zomer! Joepie. Dat betekent natuurlijk dat er heel veel mensen zijn die meer vrije tijd hebben. Voor anderen geldt dat helaas weer niet en zijn te druk met centjes verdienen. We hebben niet allemaal dezelfde regelmaat. De een werkt op maandag tot vrijdag, de ander van vrijdag tot maandag. Je vrienden en vriendinnen kunnen niet altijd afspreken wanneer jij wel kunt. Dan ben je dus ook wel eens alleen in deze mooie zomerdagen. Niet zielig doen. Dat is helemaal niet erg.

Natuurlijk begrijp ik jouw forever alone gevoel wel, ook al zie je je vrienden, lover of ouders morgen weer. Vandaag is vandaag. En vandaag ben je misschien alleen.

DUS! Haal het beste uit je dag en ga aan de slag. *knor knor.. gek lachje* dat rijmt.

20

 1. Check wat voor Facebook evenementen er zijn. Misschien is er iets waar je in je eentje naar toe kunt. Why not?
 2. Ga naar het tuincentrum, koop wat leuke plantjes en knap je tuintje of balkon op.
 3. Doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Dit kan van alles zijn. Koop een goedkoop notitieboekje, ga ergens zitten en begin te schrijven. Maakt niet uit wat. Een verhaal, of wat je denkt. Het is van jou en niemand anders hoeft het te zien. Tenzij je dat natuurlijk wilt.
 4. Je Spotify-list zomerklaar maken
 5. Maak een lijst met wat je eigenlijk heel graag zou willen doen, maar nooit aan toe bent gekomen. Instagram pagina aanmaken, je disk opschonen, je kledingkast opruimen, een bloemetje voor je moeder kopen, iemand mee uit eten nemen. Noem maar op. Denk maar goed na. Er zijn genoeg dingen.
 6. Een smoothie of shake maken. Ik heb dus een blender, maar ik doe er eigenlijk weinig mee. Hier moet wel een beetje verandering in komen.
 7. Naar een museum gaan. Ja dat heb je goed gehoord. Ik ga wel eens naar een museum in mijn eentje. Niemand die tegen je lult, je eigen tempo en ik heb toch een museumkaart. So why not. Veel musea zijn ook goedkoop hoor!
 8. YouTube filmpjes kijken. Ik ben fan van Liza Koshy. Sommigen vinden haar to much, maar ik herken zo mijn soort humor.
 9. Ga wat nieuws leren. E-learning. Spaans, SEO voor je website, Ukulele…
 10. Je tanden flossen. (Ik zie dit vaker voorbij komen dus ik zet het er maar bij).
 11. Een keer proberen te mediteren of aan de yoga.
 12. Je realiseren dat je ECHT dingen in je eentje kunt doen. Gewoon even tussendoor. Wat heb je te verliezen? Waarom zou je niet in je eentje naar de stad gaan? Weet je hoeveel mensen dat doen? Ik snap dat je het niet zou durven. Maar kom over je angst heen en doe gewoon iets. Al is het maar om even wat tandpasta te halen. De rest gaat vanzelf. 
 13. Ga ergens een kop koffie drinken
 14. Ga naar een boekhandel. In Amsterdam heb je er genoeg zitten. Je hebt zelfs markten waar ze oude boeken verkopen. Kan erg leuk zijn!
 15. Neem een heerlijke douche of bad. Verwen jezelf. Doe er even wat langer over dan je normaal doet. Just take your time.
 16. Als je het toch aandurft. Lekker naar het strand.
 17. Zoek wat films uit. Voor nu en de volgende keren. Dit is echt mijn struggle. Als ik film wil kijken ben ik eerst een uur opzoek naar een leuke film. Ga gewoon even surfen op internet en stop niet bij één film. Zoek alvast een paar.
 18. Doe een dutje. Niemand die tegen je zegt dat het zonde van je tijd is.
 19. Denk na over wat je de laatste tijd hebt gedaan, wat je de volgende keer misschien beter kunt doen en waar je ook gewoon trots op bent. Als je nergens trots op bent moet je denk ik nog even beter naar jezelf kijken. Als er echt niets is waar je trots op bent kan ik denk ik alleen zeggen dat je misschien maar iets moet ondernemen waar je trots op kunt zijn.
 20. Gewoon genieten van het alleen zijn. Geniet van de kleine dingetjes, van je eigen aanwezigheid en de stilte om je heen. Tenzij je keihard Whitney Houston op hebt staan. Dan moet je meezingen.

Wat doe jij als je alleen bent?

 

One thought on “20 dingen om te doen als je alleen bent. Deel 2”

Geef een reactie