Nu ik ruim een half jaar volledig bezig ben geweest met het verhogen van mijn (foto)grafische & creatieve skills mocht het ook tijd worden voor een kleine portfolio. Dankzij Saal-Digital kon ik mijn kleine wens waar maken.

Het is natuurlijk erg leuk om hier en daar een beetje te kloten met Indesign en Photoshop, maar wat is het nut ervan als je het toch alleen maar voor jezelf zou houden. Niet veel inderdaad.
Ik moet zeggen dat ik trots ben op wat ik tot nu toe heb bereikt. Zowel in tekenen als in fotograferen en Photoshoppen.

Via Saal Digital was het mogelijk om via Indesign een zelf ontworpen fotoboek te bestellen. Houdt er wel rekening mee dat niet alle maten te bestellen zijn en je het in de juiste kleuren opslaat. CMYK en stuff.

Ik heb ervoor gekozen om drie hoofdstukken in mijn fotoboek te plaatsen. Fotografie, Creaties en photomanipulation. #duurwoord.
Het duurde even maar zodra ik het boek af had kon ik het bestellen. Nu is de vraag natuurlijk, ‘ging het makkelijk’. Voor digibeten zou ik zeggen, vraag je zoon. Maar voor mensen die een beetje overweg kunnen met bepaalde programma’s loopt het prima. Het is even k*tten hier en daar, maar dan heb je wat moois. Hoop je dan.

Waar we vaak tegen aan lopen als we het boek in onze handen hebben is dat er een foto niet goed gelinkt kan zijn in Indesign. Ik noem mezelf geen professional (daar heb ik een hekel aan. Wanneer ben je nou pro?), maar als je in Indesign werkt moet je wel even checken of alles klopt.

En toen was ie binnen een paar dagen bezorgd.

De bestelling duurde langer dan twee dagen, maar ik vond het wel prima. Het werd netjes in een kartonnen pakketje op de deurmat gepleurd en toen ik het uitpakte zat ook het boekje nog beschermd. Heerlijk.
Maar wat ik toen zag deed m’n mini-me wel weer tikken op mijn hoofd. ‘Zie je! Jouw logo is een pixel. Doos!’ Ik had alles gecheckt behalve mijn eigen cover.

ik kan hier best om lachen. Dit is mijn allereerste en ik ben van plan om nog meer te bestellen naarmate ik beter word. Dus waarom zou mijn eerste niet een beetje poep zijn.

Fotoboek kwaliteit

Daar kom je natuurlijk voor. Het boekje ziet er prachtig uit. Goed gebonden, mooie bladzijdes en glimt als een kleine diamantje… nee ik overdrijf. Maar ik ben wel blij. Het papier is stevig en ik denk dat je er best een keer een glaasje melk op kan laten vallen. Nee dat heb ik niet geprobeerd. Dus. Mijn mening en tegelijkertijd conclusie, ‘Ik ga dit vaker doen’.

Prijs: € 40.- (Maar dan heb je ook wat en het kan altijd goedkoper!).

 

 

Geef een reactie