Super vet cool zo een “lange termijn” bucketlist waar op nummer 76 staat “Kinderen krijgen” terwijl je nog 18 bent en dus graag nog wilt denken aan alles behalve kinderen. Tenzij je er natuurlijk nu al helemaal klaar voor bent hé.

 

Niet iedereen houdt ervan om zó ver vooruit te kijken en dat is goed te begrijpen. Waarom kan je dan geen “korte termijn” bucketlist uitschrijven?

Maar natuurlijk kan dat mijn kind. Niets is te gek! Daarom heb ik hier wat tips voor een “korte termijn” bucketlist. Lekker in het heden kijken en niet te ver in de toekomst.

Of je het nou wilt doen omdat je binnenkort een tijdje vrij bent of omdat je gewoon wat meer je sleur uit wilt komen. Het kan allemaal. Pas het gewoon toe aan jouw mooie leventje en waar en wanneer jij tijd hebt.

Lees een goed boek

Hier bestaat geen smoesje voor zoals ‘Ja, maar daar heb ik geen tijd voor’. Je heb zeker wel tijd voor lezen! Het is nog goed voor je ook. Dus stap even naar de bieb of de Kiosk. Google even welke boeken leuk zijn en ga voor het slapen, tijdens het reizen of wachten bij de dokter or WHATEVER even, al is het maar heel even. Een beetje lezen. Jouw doelstelling “Over 2 weken heb ik dit boek uit”. Je zal trots op jezelf zijn!

Ga naar een evenement of feest wat je nooit bezoekt

Veel dingen lijken je leuk om te doen, maar je vergeet vaak snel wat de mogelijkheden eigenlijk zijn. Stap uit je bubbel, je mooie comfort zone en bekijk wat er bijvoorbeeld het aankomende weekend te doen is in jouw stad. Misschien is er wel een café dat op vrijdag avond een gek feestje geeft. Laatst ben ik met wat vrienden naar ‘Bier, Band en Bunkeren’ geweest in Almere. Iets wat ik nooit zomaar zou doen, maar wat heb ik genoten. 

Stel een coole afspeellijst samen

Ik moet eens tijd maken om een leuke afspeellijst samen te stellen‘. Ja dat heb je wel eens gehoord hé? Wat is er fijner dan non stop naar je favoriete liedjes luisteren terwijl je in de trein zit. Tegenwoordig kan dat al helemaal makkelijker dankzij  Spotify, Deezer, Itunes of wat je ook gebruikt. 

Become Crea Bea

Het is goed om creatief zijn. Het kan helpen op verschillende aspecten uit het dagelijks leven, zoals veranderingen. Je bent meer innovatief en verbeterd je denkvaardigheden. Pak een pen en papier of koop een blok klei (€ 3.- ongeveer) en go for it. Op Youtube kun je genoeg inspiratie opdoen. 

Ben je al een creatief persoon, doe eens wat anders dan je normaal doet. Wat lijkt je nog meer leuk om te doen? 

Vergeet me niet

Dan vertel ik wel heel leuk wat je allemaal kunt doen. Maar zorg ervoor dat je niet al teveel aan jezelf denkt. Doe eens wat liefs voor een ander. Al is het maar een grappig kaartje in de brievenbus of een berichtje via internet. Een klein bloemetje of iets wat je zelf hebt geknutseld. 

Soms is het even nodig om te vertellen dat je aan anderen denkt. Don’t take those things for granted.

 

Meer tips voor de volgende ‘Korte Termijn’ blogpost! Heb je zelf nog wat leuke tips? Let me know down below! 

 

 

 

Geef een reactie