Sommigen van ons hebben van die dagen dat de slapeloosheid het even overneemt. Voor een dag, een paar dagen of zelfs weken. Er zijn zelfs mensen die steeds heel kort en licht slapen. Uiteindelijk zou het woelen toch moeten stoppen. “Ja jij hebt makkelijk praten”. 
Dat vond ik in ieder geval een goed idee bij mezelf. Na van alles geprobeerd te hebben en af zitten strepen wat het zou kunnen zijn was ik er eindelijk uit. Soms moet er gewoon wat verandering komen in de ruimte waar jij je rust pakt. Een nieuw dekbedovertrek leek mij een goed idee. Of ik beter slaap? 

Misschien zit het tussen je oren, maar omdat ik toe was aan een kleine, nieuwe item voel ik me wel wat rustiger. Probeer het ook gewoon. Ik ben geen psycholoog, maar dit kan misschien wel helpen.
Waarschijnlijk komt dit je bekend voor, maar als je iets nieuws hebt voor in je kamer neem je sneller de rest ook even mee. Je legt alles recht, ruimt hier en daar dingen op wat je toch nog even kon laten staan (lege parfum flesjes bijvoorbeeld) en daar door voel je je veel rustiger. Je wilt weer chillen in je kamer.

“Fok het is warm”

Wat ook helpt bij het uitzoeken van een nieuw dekbedovertrek is het materiaal. Het is winter en, wat ik al vaker zei, ik ben een koukleum. Dan zou ik eerder voor een stoffen materiaal soort gaan wat sneller warmer wordt. In de zomer zou je weer voor een stof moeten gaan wat juist de warmte reguleert. Maar als je een vriendje of vriendinnetje hebt dat ’s nachts het halve hamam badhuis uitzweet moet je daar ook rekening mee houden. Als je het dan nog koud hebt ben je ziek denk ik.

Dus toen ben ik een beetje rond gaan snuffelen

De site www.dekbeddiscounter.nl  is een ideaal voorbeeld. Ga lekker op de bank zitten, pak wat warme chocolademelk en zet wat muziek op. Geef jezelf een ander soort cadeau dan je normaal doet. Dus geen vette hap, lekker luchtje (alhoewel ik dat ook graag doe) of boek. Je hoeft helemaal geen nieuwe kast te hebben om weer een kleine verandering te brengen in je laat-mij-met-rust hok (je slaapkamer).

Ik hou van zwart. Yes guilty. Ik draag het graag. Het past overal bij en het staat vaak netjes. Dus koos ik de ‘Elegant Suite’. Neem anders zelf een kijkje: https://www.dekbed-discounter.nl/dekbedovertrek/

Zwart, chique en past helemaal bij de stijl van mijn bed. En wat mij nog vrolijker maakte was dat het helemaal niet zo duur was. Ik moet eerlijk zeggen dat het een hele tijd geleden is dat ik een dekbedovertrek kocht, dus ik had een beetje in mijn hoofd dat het belachelijk duur zou zijn. Integendeel. Je moet er natuurlijk wat voor over hebben. Als je een avondje uit eten gaat ben je meer kwijt.

Ik drukte op bestellen en voor ik het wist lag het pakketje op de keukentafel naar mij te fluisteren. “Chereeeeell, pak me uit”.
(Je weet natuurlijk dat het niet zo snel gaat hé? Een dag of twee levertijd is voor mij ‘voor ik het wist’.)

Lompe ik

Een tweepersoonsbed laten opmaken door een meisje van 1.50 m is niet altijd handig. Wij kunnen er snel overheen kruipen om naar de overkant te komen, maar als je een zwaar dekbedovertrek hebt besteld kan ik je garanderen dat de duivel in mij een beetje naar boven komt. Het lukt dan gewoon niet. Ik stap er op, trek het weer weg en vervolgens struikel ik.
Een microvezel dekbedovertrek is ideaal. Helemaal niet zwaar, valt goed en de kreukels zie je alleen als je het na het wassen lekker nonchalant in de kast gooit.

 

Tijd om te wassen

Dat is natuurlijk ook een dingetje hé. Het moet ook nog eens gewassen worden. En raad eens wie ook hier soms een drama in is. THIS GIRL. Ik ben geen idioot, ik heb mijn Zorg en Welzijn opleiding afgemaakt en hebt best leren wassen. Ook van mijn mama. Dat hoort natuurlijk. Maar het uithangen en te warm wassen is soms een klein beetje een probleem voor mij. Het is de bedoeling dat je een dekbedovertrek heet kan wassen. Maar op de één of andere manier kan ik er dus voor zorgen dat de kussenslopen er toch in een andere kleur uitkomen dan de rest van mijn dekbedovertrek. Hoe? Omdat ik waarschijnlijk de kussenslopen in de droger gooi en het grote stuk netjes uithang. Tip van de dag. Doe dat dus gewoon niet. Niet handig. Je moet het toch allebei tegelijk gebruiken.

Maar wat deed Cherell. Gewoon de kussenslopen leuk in de droger stoppen. Mag ik even een applaus voor mezelf? De kleuren zijn nog steeds hetzelfde. Hoe vind je die. Maar luister gewoon maar naar mijn tip van de dag. Lekker uithangen. Bespaard ook nog energie.

Dit is iets waar ik dus niet aan heb gedacht. Ik heb een kat. Hoe leuk is dat. Ja hij mag op mijn bed. Hij houdt toevallig van water en springt graag onder de douche om met de stralen te spelen. En toch. Katten zijn katten. Zwart een lastige kleur als het aankomt op haren. Maar boeien! Kijk hoe cute!

Dus, mijn Golden Road Walkers, kun je niet slapen? Weet je niet waarom? Misschien helpt mijn tip dan. Creëer wat rust in je kamer. Dan geef je jezelf automatisch ook wat meer rust.

Geef een reactie