Vakantie dat woord klinkt als muziek in mijn oren! Het moment dat je het vliegtuig uitstapt en je op onbekende bestemming bent aangekomen voelt altijd heerlijk. Wat was mijn favorieten vakantie en waarom?

Ik heb voor iemand van 23 jaar best wel veel gezien van de wereld en ik ben dan ook gek op reizen. Zo ben ik afgelopen jaar in Canada en Amerika geweest  en ben ik vorige maand naar Dubai geweest. Maar ook in Europa heb ik veel gezien en daar wil ik het vandaag met jullie over hebben.

Mijn favorieten stad in Europa is Londen ik ga er minstens een keer per jaar heen want je kunt er heerlijk shoppen en sightseeing. Het is stad die veel te bieden heeft je kunt er heerlijk eten en je kunt er natuurlijk naar het theater. Ook zijn er in en om Londen veel dingen te doen/zien en je kunt overal heel makkelijk komen met het openbaar vervoer op een gehuurde auto. En met het vliegtuig ben je er al  binnen 45 minuten.

Dan heb je ook nog het prachtige Dublin in Ierland. Wat was het hier koud zeg in februari maar het was de moeite meer dan waard. Een prachtige oude stad met veel shop en eet gelegenheden. Ook kun je er heel leuk uitgaan en dat hebben we dan ook zeker gedaan. Het openbaar vervoer is er heel goedkoop maar je kunt ook makkelijk alles lopen. Ook zijn er veel culturele dingen te doen in de stad maar het leukste was toch echt het leprechaun museum. Wat hebben we gelachen zeg. En ook Dublin is niet zo ver vliegen en ook helemaal niet duur!

Berlijn! Na Londen is dit mijn tweede favorieten stad. Ook hier ben ik elk jaar minstens een keer. Dit is de enige stad waar je echt je zelf kunt zijn en mensen niet raar naar je op kijken als je in iets geks loopt. En de muur moet je echt gezien hebben. De door de hele stad zijn de sporen van de tweede wereld oorlog en de jaren daar na nog goed te zien en mensen zeggen daar ook nog steeds west en oost Berlijn. Ook hier is het openbaar vervoer goed te doen en niet heel erg prijzig. Er zijn in de zomer periode veel activiteiten te doen/zien en dan leeft de stad ook helemaal op. Je kunt er heerlijk eten en op verschillende plekken in de stad kun je goed shoppen. Dus zeker een aanrader!

Het zon overgoten Barcelona! Wie wilt er nu niet in een stad met zoveel mooie gebouwen rond lopen? Je moet er wel heel erg op je spullen passen maar dat spreekt voor zich in elke grootte stad. En met de trein ben je binnen een uur op het strand in Salou. Het eten is er geweldig en je kan op elke hoek van de straat tapas eten.

Het prachtige Parijs! De stad van de liefde en lichtjes. Ondanks het feit dat ik hier al een aantal jaar niet meer geweest ben kan ik mij de laatste keer nog goed herinneren. Het paleis van Versaille en het Louvre zijn maar een paar van de hoogte punten in Parijs. Je kan er heerlijk wandelen door de vele parken en er is voor iedereen wat te doen. En dan is er natuurlijk nog Disneyland wie wilt daar nu niet heen?

Het karakteristieken Brussel! Met de vele smalle straatjes en kleine winkeltjes is Brussel een geweldige stad om te winkelen. Ook in Brussel is er veel te zien alleen zijn de bezienswaardig heden hier vaak wel een stukje reizen. Behalve manneke pis maar die is de moeite niet waard haha. En ook hier ben je met de trein al binnen 2 uurtjes!

En voor pizza en ijsjes moet je echt in Milaan zijn. Er zijn 5 dingen waar Italianen erg goed in zijn en dat is fashion, koffie, ijs, pizza en pasta! En al deze dingen komen samen in het prachtige Milaan. Ook in Milaan kun je enorm goed shoppen en niet alleen in de duren winkels! Het is zeker de moeite waard om een keertje heen te gaan.

Ik kan zo genieten van het feit dat je zo makkelijk door Europa reist! Dan te bedenken dat mensen in Amerika nog nooit hun eigen staat uit geweest zijn. En wij hier heel Europa rond reizen.

Wat was jou favorieten vakantie?

X

Cho

Geef een reactie