Begin september heb ik een van de mooiste reizen van mijn leven gemaakt! Samen met een vriendin ben ik naar de prachtige stad Dubai geweest! Wil jij weten wat ik daar allemaal gedaan en gezien heb lees dan snel verder!

Dubai is een van de grootste steden van de UAE (United Arab Emirates) en de stad ligt geheel in de woestijn! Dit is best wel een raar gezicht als je aan komt vliegen over de stad alles wat je ziet is zand, zand en nog eens zand. Al had je vrij weinig last van het zand in de stad. Ze hebben daar prachtige gebouwen en enorme malls waar je, je de hele dag kan vertoeven. We hebben dit dan ook vaak gedaan want een taxi ritje kost daar bijna niks. We zijn van hot naar her gereden en hebben z’n beetje de hele stad gezien met de wel bekende rode hop on en hop off bus. Als eerst wil het met jullie hebben over het hoogste gebouw van de wereld: de Burj Khalifa.

Burj Khalifa

Het hoogste gebouw van de wereld is hoog en dan bedoel ik ook echt hoog! Maar wat heb je een prachtig uitzicht als je helemaal boven in bent. Je gaat in 1,5 minuut 124 verdiepingen omhoog wat eigenlijk een gek idee is (en ja je voelt het aan je oren).  Wij dachten we doen dit maar gelijk de eerste dag dat we er zijn en we hadden onze kaartjes van tevoren al gekocht online. Gelukkig maar want er stond een hele lange rij en wij konden daar zo voorbij lopen. Boven en ook beneden kun je een kijken nemen achter de schermen van hoe ze de Khalifa hebben gebouwd. Dit was heel leuk om te zien en ik vond het fascinerend om te zien ze het gebouw laag voor laag hebben gebouwd in z’n korte periode. Ook vond ik het mooi om te zien dat er vrouwen betrokken waren bij het bouwen van het hoogste gebouw van de wereld! Voor 63 dirham wat ongeveer 16 euro is kun je zolang als je wilt genieten van dit prachtige uitzicht!

20160901_134319

 

20160903_185144

 

20160901_133634

 

Mall of Dubai en Mall of the Emirates

Shoppen is iets waar je in Dubai mee dood gegooid word. Ze hebben meerdere grootte malls en veel toeristen en Emiraties zijn daar ook vaak te vinden. Door dat het buiten zo heet is zijn de mensen liever binnen in de koele ruimtes van de malls. Zo heb je in the mall of Dubai een aquarium en in the mall of the Emirates een soort van snow world wat er ongelofelijk cool uit zag. Verder kun je in beide malls enorm veel winkels vinden zo ook een van mijn favorieten winkels: Sephora en ja ik heb een paar leuke dingen geshopt (maar hier later meer over). Dus voor de mensen die gek zijn op shoppen is Dubai een goede bestemming.

 

20160906_225629

 

20160903_190152

 

20160901_120727

 

Aquaventure – the Palm 

En dan het leukste van de hele vakantie het waterpark in een van de duurste hotels van de wereld. Met meerdere glijbanen en zwembaden was er voor iedereen wel wat te doen. En als bonus kon je ook nog heerlijk zwemmen in de zee en zonnen op het strand. Voor meer informatie en foto en filmpjes van het park kun je kijken op hun website of de vele youtube filmpjes van gasten. Ik ben helemaal niet gek op zwemmen maar dit was zo leuk! En als klapper op de vuurpijl hebben ook zij een aquarium en kun je zwemmen met dolfijnen en zeeleeuwen.

En dan vragen jullie je nu natuurlijk af wat is nou de beste tijd om daar heen te gaan? Nou ik kan  je vertellen het was er in september al 40 graden dus moet je na gaan als je in juni, juli of augustus zou gaan. Ik heb mij laten vertellen dat het minder warm is in januari en februari. Dus een volgende keer dat ik weer daar heen ga, ga ik in rond die periode. Ik raad deze prachtige stad aan iedereen aan en nee het is daar helemaal niet duur. Het is zo duur als dat je het zelf maakt! En je kunt er al voor € 300,-  heen vliegen.

Wat word jullie volgende avontuur?

X

Cho

 

Geef een reactie