Soms is het even fijn om een plek de bezoeken waar je eigenlijk bijna nooit of eigenlijk helemaal niet naar toe gaat. We werken allemaal hard. Dat weten we. Daarom verdienen we het ook om onszelf eens in de zoveel tijd te verwennen.

En wat is er leuker dan jezelf verwennen met eten? Een heel festival met eten!
Meer dan 70 verschillende culinaire gerechten, snacks, zoetigheid en Weedbugers staan te popelen om door jou opgepeuzeld te worden in de Amsterdam Rai Europahal.

Walhalla

Bewapend met mijn cameraatje en notitieboekje en twee mannen die van eten houden, liepen wij de voedselwalhalla binnen. Ik wist eerst niet waar ik moest kijken.

Ff2
Moeilijk lekker

De zaal was gevuld met ouderwetse Amerikaanse stijl foodtrucks, pop up restaurantjes en picknick tafeltjes zodat je rustig je gekochte vangst op kon eten.

Hoe later het werd, hoe voller de hal. Dus even tussendoor een tip, wees op tijd bij dit soort evenementen, want voor je het weet sta je twee uur in de rij. En dan maar hopen dat het eten nog niet op is.

Uit al die lekkere gerechten moesten mijn twee voedselzoekers en ik toch een keuze maken. Het was een uitdaging, maar we hebben wat keuzes kunnen maken.

Hamburgers

SmokeyGoodnessfoto Foodfestival2015
We hadden verschillende burgers uitgeprobeerd. De Weedburger of een burger van Cart Blanche Kustom Kitch waren niet te missen en serieus heerlijk. Maar waar ik nu nog van ga watertanden zijn de sappige burgers van Smokey Goodness. Alsof er een engeltje op je tong piest. Wil je het ook een keer proeven? Klik dan op de foto voor meer informatie.

Milkshakes

Drive&shake Foodfestival2015
Het zal je niet zijn ontgaan dat zo een foodtruck origineel afstamt van de Amerikaanse cultuur. Natuurlijk zijn er meer landen die van dit concept gebruik maken, maar kijk nou even naar het plaatje. Hoe heerlijk Amerikaans kan het zijn! En nu even over de milkshake zelf. GE-WEL-DIG lekker. Helaas was mijn bananen milkshake niet optimaal banaansmaak door een nog niet helemaal rijpe banaan, maar dat kan gebeuren. Het maakte mij trouwens ook weinig uit, want toen ik  de Oreo milkshake proefde was ik in heaven. Het was precies zoals een echte Oreo milkshake hoort te smaken.

Op een stokkie

Everythingonastick Foodfestival2015
Ik sprak in een van mijn vorige blogposts over worstjes in Madrid. Dat ik mijn camera een schoonmaakbeurt moest geven door al het vet dat van de worstjes kwam. Dit was dus ideaal. Je krijgt gewoon je voedsel op een stokje. ‘Maar was het ook lekker?’ Nou en of. Maar soms mag eten ook best leuk zijn toch? Everything on a Stick heeft een restaurant aan de Prinsengracht in Amsterdam. Wil je een keer gezellig en leuk lunchen, dineren, wijn of cocktails drinken? Misschien is dit dan een leuk idee.

Chocola

IMG_9862
Je hebt wel eens (ook als je niet zo een zoetekauw bent) dat je trek hebt in chocola of iets anders dat zoetig is. Vooral wij vrouwen kunnen dan ‘ja’ knikken. Zelf ben ik wel een zoetekauw, dus toen ik dit kraampje zag moest ik echt even een chocolaatje proeven. Het was heerlijk. Gert kan met zijn chocolade zo tussen de andere top 10 chocolatiers van Nederland. Voordat ik naar huis ging voelde ik me nog niet helemaal voldaan. Ik miste iets. Ik stond bij de uitgang, maar moest blijkbaar nog één ding doen. Chocola kopen bij Gert. Bedankt Gert. Het was lekker. Het is alweer op.

IMG_0012

Zo heb ik nog duizenden foto’s van Food Festival Amsterdam.
Benieuwd naar de rest van de foto’s? Dan zul je de volgende blogpost ook leuk vinden. Nog even geduld.

Wil je meer info of ben je benieuwd naar de originele foto’s. Mail of bel naar c.vanthek@gmail.com of bel naar 0681220023.

IMG_0001.JPG
Food Festival in Amsterdam is te bezoeken tot 29 november 2015.

One thought on “Culinair vreten op Food Festival Amsterdam”

Geef een reactie